Masterclass culinaire fotografie met Tony Le Duc
Vanaf het voorjaar 2025 organiseert fotograaf Tony Le Duc masterclasses culinaire fotografie in zijn fotostudio. Zijn jarenlange ervaring wordt gebundeld in een driedaagse cursus.
Le Duc vertelt over zijn professioneel parcours, hij leert je kijken naar licht, toont zijn verschillende technieken – waaronder de zelfontwikkelde ‘zweeftechniek’ – en laat de cursisten ze zelf uitproberen.
Je wordt als deelnemer ondergedompeld in een bad van kennis en ervaring van Le Ducs eigenzinnige benadering in de culinaire fotografie.
“Licht is een onderwerp op zich.”

Tussen de drie lesdagen zit voldoende tijd zodat elke cursist(e) thuis of in zijn/haar studio creatief kan gaan omspringen met de verworven kennis.
De resultaten hiervan worden samen besproken tijdens de eerstvolgende cursusdag.
De praktijkgerichte masterclass wordt verweven met een historisch inzicht over de evolutie van de culinaire beeldvorming en met groepsgesprekken op basis van de vragen van de cursisten.
NIEUW: 1-dags initiatie
Je kan ook een 1-dags workshop volgen. Deze cursus initieert je in de wereld van Le Ducs culinaire fotografie. Hij toont je zijn technieken en je mag zelf aan de slag op een set in zijn studio.
“Via mijn masterclasses culinaire fotografie wil ik de cursisten inspireren voor hun hobby of professionele activiteiten.”

Masterclass Culinaire fotografie (3-daagse cursus)
Tweede sessie (CODE: MC2 – MEI 25)
Zaterdag 10 mei, 17 mei en 24 mei 2025
van 10 u tot 17 u.
Derde sessie (CODE: MC3 – OKTOBER 25)
Zaterdag 4 oktober, 11 oktober en 18 oktober 2025
van 10 u tot 17 u.
Workshop Culinaire fotografie (1-dags cursus)
Workshop (CODE: WS1 – NOVEMBER 25)
Zaterdag 15 november 2025
van 10 u tot 17 u.
Er worden maximum 8 cursisten per lesdag toegelaten.
Gewenste niveau van de cursisten
De masterclass is bedoeld voor gevorderden in de fotografie, maar niet noodzakelijk in de culinaire fotografie. Er wordt wel een technische kennis verwacht van algemene fotografie en belichting – liefst met een gezonde dosis creatief inzicht.
De workshop is een initiatie in de culinaire fotografie en vereist van de cursist enkel basiskennis van algemene fotografie.
Prijs
Masterclass driedaagse: € 1.295 (incl. btw) – voorschot: €495 (incl. btw)
Inclusief 3 x lunch, frisdranken/koffie/thee/apero tijdens de driedaagse masterclass.
Inclusief 1 fotowerk van Tony Le Duc, formaat 12/18 cm op print 22/28 cm.
Workshop (1 dag): €385 (incl. btw) – voorschot €125 (incl. btw)
Inclusief lunch, frisdranken/koffie/thee/apero.
Wil je deelnemen aan een Masterclass of een Workshop culinaire fotografie?
Stuur een e-mail naar studiotonyleduc@gmail.com
Vermeld de CODE om deel te nemen aan een masterclass of een workshop culinaire fotografie en bezorg me jouw administrative gegevens (naam, bedrijfsnaam, btw nr., adres en telefoonnummer). Je ontvangt een akkoord voor inschrijving en een uitnodiging om het cursusbedrag over te schrijven aan de hand van een factuur. Je kan kiezen tussen een voorschot of het volledige cursusbedrag. Opgelet: je bent pas deelnemer/cursist(e) nadat het volledige cursusbedrag is voldaan. Het voorschot is niet terugvorderbaar.
“Ik kijk alvast uit naar jullie komst om er samen iets moois van te maken.”

Locatie
De masterclasses hebben plaats in de studio van Tony Le Duc,
Floralaan 21 te 2640 Mortsel.
Bereikbaarheid
Openbaar vervoer: treinstation Mortsel Oude God (op 400 m van de studio)
Tram: lijn 7 (halte Terminus) of 15 (halte Station Oude God), beiden op 400 m van de studio
Parking: ondergrondse parking bij Stadsplein, Mortsel (op 300 m van de studio)